Директор

Александар Канурков, Директор на СЕПУГС Васил Антевски- Дрен Скопје...

Прочитај повеќе..

Посета на музејот на македонската борба

          Посета на музејот на македонска борба Учениците од втора година од 2-1 до 2-14 предводени од класните раководители а организирано од професорот по историја кристина Георгиева Тасевска беа во посета на музејот на македонската борба од 11.3 до 18.3 2015 како дел од програмата по историја за час по историја поминат […]

Прочитај повеќе..

Лице в лице – израдувај дете од улица

Лице в лице – израдувај дете од улица Како општествено одговорно училиште активно се вклучивме во акцијата Израдувај дете од улица и за таа цел во рамки на училиштето беше спроведена акција за донирање на играчки за децата од улица.

Прочитај повеќе..

“Ние сме најдобри” – учество на натпревар

“Ние сме најдобри” – учество на натпревар Нашето училиште зема активно учество на натпреварот НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ организиран од градот Скопје и Универзална сала во рамки на кој нашето училиште учествуваше во категориите драмска претстава, филм, музика и танц при што ученичката Сања Ангелова го освои второт место во категоријата танц.

Прочитај повеќе..

Организиран турнир во шах во рамки на на нашето училиште

Организиран турнир во шах во рамки на на нашето училиште Во рамки на нашето училиште беше организиран шаховски турнир во рамки на кој учениците од различните години имаа можност меѓусебно да се дружат и споделуваат искуства во врска со шаховската игра.  

Прочитај повеќе..

Класни раководители 2014-2015

Прва година Втора година Божиновска Марија-1 Рафајловска Весна-47 Ропеска Славица-2 Атанасовска Олга-22 Арсовска Дијана-3 Трајковска Весна-52 Здравиќ Татјана-4 Димовска Марина-48 Дамеска Александра- 5 Митева Гордана(анг.)-49 Ристовска Лила-6 Јовановска Тања-.54 Тодоровска Душица-7 7. Николовска Маца-23 Сотироска Викторија-46 8. Накова Катерина-38 Паскоска Татјана-45 Георгиевска Кристина-55 Стојановски Кристијан-44 Јованова Зорка – 25 Димитровска Мери-43 Лазеска Живана-21 Велјановска Христина-29 […]

Прочитај повеќе..